Проф. Момеков: Тестове за антитела ще се фалшифицират лесно

Пикът на смъртността е вследствие на високата заболеваемост
9 ное 2021 09:35, Елка Василева
93
Проф. Момеков: Тестове за антитела ще се фалшифицират лесно
Кадър: Нова тв

Тестовете за антитела могат да се фалшифицират много по-лесно от другите изследвания. Това заяви проф. Георги Момеков от Катедрата по фармакология, фармакотерапия и токсикология в МУ-София пред Нова тв.

Още по темата

„Националният експертен съвет трябва да вземе решение дали хората с антитела могат да получат зелен сертификат. Наистина има много хора, които са изкарали болестта на крак и имат антитела. Протекцията обаче при ваксинираните е много по-висока, отколкото при тези, които са изкарали вируса", обясни специалистът.

По думите му сегашният пик на смъртността при COVID-19 е вследствие на високата заболеваемост.

„Сега берем плодовете на тези няколко седмици, в които имахме нарастващ брой случаи. Когато си на първо място по смъртност, трябва да има брутални мерки, ако се цени човешкият живот. Или не правим нищо и стигаме до подобни черни рекорди, или се опитваме като общество да се хванем за ръце и да минем през това нещо заедно”, каза още професорът.

По думите му лекарствата, които в момента се тестват за лечение на коронавирус, трябва да започнат да се приемат до няколко дни след заразяването, за да имат ефект.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
0
 
! Отговори
kris преди 2 години
УУУ бе, пар+цал! Къде се покри оберщурмваксинаторът Кунчев?
77
0
 
1
 
! Отговори
MGS преди 2 години
До С антитела под 150 80След изследванията на възможността за повторни заразявания стана ясно, че колективен имунитет е непостижим. След първото разболяване, сравнително скоро можеш да се разболееш пак - 4-6 месеца и отново да заразяваш, тъй че ако се остави всичко на природата, болестта ще разболява циклично едни и същи групи хора. Единственото нещо за сега е ваксинацията, която изважда голяма (надяваме се) група и прекъсва цикъла.
76
2
 
3
 
! Отговори
С антитела под 150 преди 2 години
И как ще разберем дали сме постигнали колективен имунитет, след като не признават на преболедувалите, че са преболедували и имат антитела. Как ще се манипулира теста, след като е кръвен. Да изследват клетъчния имунитет тогава - и на преболедувалите и на ваксинираните. Но не искат, защото ще лъсне истината, че ваксината не помага.
75
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Такива самонадеяни и надменни индивиди като тоя"професор"са ми най противни!България и Българите отделят за такива "медици"като него 10 милиарда лева годишно,резултатите обаче са повече от Видими-България е Втора в Света по смъртност от тая пандемия,наглостта обаче няма граници и индивиди като тоя се опитват да ни Убедят че за това сме виновни ние защото сме"Дееебили"
74
0
 
5
 
! Отговори
Да преди 2 години
Не е вярно, че преболедувалите са по-незащитени от ваксинираните(непреболедували). Има си прочувания по въпроса и изкаралите го пазят по-ефективен имунитет по-дълго време - от 5 до 13 пъти по-малък е риска при тях. В ИЗраел е правено подобно прочуване. Най-защитени са изкаралите го плюс една доза.
73
0
 
0
 
! Отговори
73 преди 2 години
Умник, отвори сайта на НСи и инфостат, и виж за каква смъртност става въпрос, преди да говориш наизуст.
72
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 75, ДА на зеления сертификат. Аман от неуки българи с големи претенции! Да, докато не се научите, че има и други хора, които трябва да пазим и които са част от обществото; че трябва да опазваме ресурсите си и икономиката си - за да можем да ги ползваме. Кое му е хубавото без сертификат? Ааа, да, няма да си "овца" - главно в собствените си *** очи.
71
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има ли нещо което да не се фалшифицира лесно в БГ?
70
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Просто зеления сертификат не е обция. Дискриминация е и трябва да не се препоръчва използването му вътре в страната освен за чужденци на принципа реципрочност. Това е. Не трябва да им влизаме в схемите с които ни поробват. Не на Зеления сертификат в страната .
69
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо няма честен и открит диалог за ковид. Защо по медиите водещите не задават на гостите въпросите от форумите ами някакви не толкова важни неща се повтарят и от двете страни. Естествено е да има недоверие. Освен това всяка нация си има народопсихология. Защо не се съобразяват с това ами правят точно обратното не мога да кажа
68
2
 
6
 
! Отговори
. преди 2 години
Добре, високият брой починали, позитивни за ковид (защото не знаем всеки от тях от какво е починал) сега ще го пишем на сметката на тези, които не искат да се ваксинират. А престъпно високият брой починали от сърдечно-съдови заболявания? От онкологични забоблявания (без да повдигаме темата за тези, които се молят за пари, за да се лекуват в чужбина)? Починалите от всички други заболявания, които са лечими, веднага щом минеш границата? И за това ли са виновни неваксинираните?
67
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Филмите Параграф 46 и Заразяване да вървят денонощно по Тв каналите! Дано на някои им светне лампичката...
66
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Зачестиха бедите - вчера разбрах за колега, който се "ваксинира" през лятото, много здрав и силен мъж на 55 години, кара супер тежко ковид в момента и е на кислород. Не мога да не помисля че вероятно щеше да е в същото - или по-добро състояние - без "ваксина".
65
1
 
20
 
! Отговори
КОВИДЛОГИКА преди 2 години
"Наистина има много хора, които са изкарали болестта на крак и имат антитела. Протекцията обаче при ваксинираните е много по-висока, отколкото при тези, които са изкарали вируса" ?????????????????????? ЗНАЧИ- Щом съм изкарал вируса на крак - имунната ми система се е справила с лекота - аз имам по-слаба "протекция" от набоцаните с експерименталните терапии? Побъркахте се бе господа? За няколко лева ще си плюете напреки на честта?
64
0
 
11
 
! Отговори
Анти-ковидфашизъм преди 2 години
Високата смъртност идва от некадърни и алчни лекари.25000лв за убит от Ковид това са пари за стимул от СЗО Нека съм анти ваксър това по нелъжливите телевизии ще го кажат.ОВЦЕ СТЕ И СИ БЛЕЕТЕ ТАКА КАКТО ИМА СЪГЛАСИЕ НА РОДИТЕЛИТЕ ЗА ТЕСТОВЕТЕ .ДО ГОДИНА ЩЕ Е С ВАКСИТЕ НЕ МОГА ДА ПРОУМЕЯ ЗАЩО Е ТОЛКОВА *** НАРОДА НАРУШАВАТ ВИ ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА ВИЕ КАТО *** СИ ТРАЕТЕ
63
0
 
11
 
! Отговори
Физер преди 2 години
Ето го и рекламният агент на пфайзер, отново се обажда.
62
0
 
8
 
! Отговори
Мисли преди 2 години
Моме, стой с дома и си чепкай вълната...
61
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е те щото не се фалшифицират сертификати за ваксинация нали? Щом издадоха сертификат на Адолф Хитлер че е ваксиниран, при това се оказа истински, а не фалшив, смятайте как хакери лесно пробиват системата!До едните тестове за антитела опряха горкичките доктори!Това да ви е проблемът!
60
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Проф.анът да даде статистика на преболедувалите - колко има повторно заразени, колко са били в болница, колко починали.
59
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правих си тест за антитела. Отиваш с лична карта, записват те, чакаш си реда, взимат ти кръв от вената и получаваш номер за проследяване в сайта. Това се прави от сертифицирана лаборатория.